Geofencing: Innstempling gjort enkelt!

Innstempling + GPS = en tryggere metode for å føre timer! Med tamigos oppdaterte Geofencing-funksjon kan du være trygg på at dine ansattes faktiske timer føres korrekt. Les videre for ytterligere informasjon.  

Har du lest artikkelen om vår SSO-innlogging for enterprise-kunder?

Hva er geofencing? 

Et geofence er en virtuell grense rundt en ekte, fysisk lokasjon. Det fungerer via GPS. Så fort noen trår innenfor (eller forlater) denne grensen, vil de motta en respons via mobiltelefonen.

Det er opp til administratoren for geofencen å bestemme hva denne responsen skal være – det kan for eksempel være en tekstmelding eller en notifikasjon fra en app. Hvis du ønsker å fordype deg mer i det tekniske bakom liggende, kan vi anbefale denne artikkelen fra CIO.

La oss se hva geofencing i tamgio er.

Vi har nå introdusert dette som et valgmulighet for tamigo Touch (vårt stemplingsur). Når geofencing aktiveres vil dine ansatte kun kunne sjekke inn og ut via mobiltelefonen sin innenfor en angitt grense rundt arbeidsplassen.

Hva er fordelen?

For bedrifter blir geofencing en pålitelig metode for å spore ansattes faktiske arbeidstimer. Det beskytter mot tidstyver, og ledere kan stole på at det korrekte timeantallet blir registrert, ved den riktige lokasjonen. Dette vil bidra til å effektivisere timelister og etter hvert lønnskjøring.

Og det er på samme måte vil det være en sikker metode for dine ansatte også. De kan nå forsikre seg om at egne timer blir korrekt ført i timelisten, og dermed sikre seg at alle arbeidstimer kommer med til lønn. Det eneste de trenger å foreta seg, er et par trykk på mobiltelefonen sin når de kommer/ drar fra jobb, så er uret i gang. Enkelt!

Hvordan fungerer det?  

Her er en kjapp forklaring over bruken av geofencing.

For ledere  

Du kan aktivere geofencing for din virksomhet, uansett hva dere driver med - men særlig aktuelt er det om dere holder til på et fast arbeidssted. For dagligvare, restauranter eller hoteller vil dette fungere godt.

Velg hvorvidt det er nødvendig for inn/utsjekk (eller begge), og skriv inn virksomhetens adresse. Dette vil nå fungere som det sentrale punktet for ditt geofence. Videre kan du øke eller minke den totale radiusen for ditt geofence (50-500m), som fungerer godt hvis arbeidsplassen dekker et stort område.

For ansatte

Når ansatte nærmer seg arbeidsplassen, åpner de tamigo appen. Etter de har logget seg inn via «Touch», vil de få valget om å tillate at appen sporer lokasjonen sin (behøves kun én gang). Hvis det gis tillatelse til sporing, gjenstår det kun å trykke på klokke-ikonet ved siden av «neste vakt» på appen, så kan de sjekke seg inn eller ut.

Hvis ansatte ikke befinner seg innenfor den angitte grensen for geofence, vil de heller ikke få lov til å sjekke seg inn.

Hvordan setter du opp Geofencing? 

Hvis du er en tamigobruker kan du kontakt vår support, eller din kontaktperson i tamigo, og få hjelp.

Bruker du ikke tamigo enda? Book en gratis demo i dag, og får opplæring fra en av våre dyktige konsulenter.