Pre-boarding, On-boarding og kompetanseheving
Pre-boarding
Direkte etter at det er signert arbeidskontrakt med en nyansatt, vil det ofte være ønskelig å bygge opp den nye medarbeiderens kompetanse omkring virksomheten. Historikk, organisasjon, verdier, mål, visjoner, policy med mer. Dette kan benevnes pre-bording.
Preboarding er prosessen med å forberede nye ansatte før de begynner i en organisasjon. Fordelene med preboarding inkluderer å øke forventningene og forhåndsinteressen, å redusere stresset og usikkerheten før de begynner, å øke forståelse av organisasjonskulturen og forventningene som settes, og å øke den nye ansattes tilknytning til organisasjonen før de begynner. Preboarding kan også bidra til å forhindre forsinkelser i produktiviteten til nye ansatte som følge av manglende forberedelse eller mangel på informasjon.
On-boarding
Noen læringsmoduler passer godt før oppstart, men vel ombord er det behov for mer læring. Kanskje knyttet til arbeidsverktøy (systemer, maskiner, kontormateriell), arbeidsrutiner, HMS, produkter og tjenester med mer.
Onboarding er prosessen med å introdusere og integrere nye ansatte i en organisasjon. Fordelene med onboarding inkluderer økt motivasjon og engasjement hos nye ansatte, økt produktivitet og ytelse, og reduksjon i omsetningen av ansatte. Onboarding kan også bidra til å øke den nye ansattes forståelse av organisasjonskulturen og forventningene til ansatte, noe som kan føre til en mer harmonisk arbeidsplass. Med et sett av nyttige læringsmoduler vedkommende skal gjennomføre før startdato, vil den nyansatte allerede første arbeidsdag være en produktiv og verdiøkende ressurs hos dere.
Kompetanseheving
Videreutvikling av kompetanse i en virksomhet er en viktig investering for å sikre at ansatte har de ferdighetene og kunnskapene som kreves for å utføre sine oppgaver effektivt og for å hjelpe virksomheten å nå sine mål. Denne investeringen kan ha flere fordeler, inkludert økt fleksibilitet og tilpasningsevne, økt innovasjon og kreativitet, bedre karrieremuligheter for ansatte, økt tilknytning til virksomheten, og økt ytelse og produktivitet.
Økt fleksibilitet og tilpasningsevne er en viktig fordel ved å videreutvikle kompetansen. Endringer i bransjen eller teknologi kan skape nye utfordringer og muligheter for virksomheten. Ansatte med høyere kompetanse er ofte bedre i stand til å tilpasse seg disse endringene og hjelpe virksomheten å forbedre konkurranseevnen.
Økt innovasjon og kreativitet er en annen fordel ved å videreutvikle kompetanse. Ansatte med bredere og dybere kompetanse kan være mer i stand til å komme opp med nye ideer og løsninger på utfordringer, noe som kan føre til økt innovasjon og kreativitet i virksomheten.
Bedre karrieremuligheter for ansatte kan også være en fordel. Ansatte som har videreutviklet sin kompetanse har ofte bedre muligheter for å få høyere stillinger eller høyere lønn, noe som kan øke motivasjonen og tilfredsheten hos ansatte.
Økt tilknytning til virksomheten kan også være en fordel. Ansatte som føler seg verdsatt og utfordret på jobben, er mer tilbøyelige til å være lojale og dedikerte til virksomheten.
Til slutt, økt ytelse og produktivitet kan være en fordel. Ansatte med høyere kompetanse er ofte mer effektive og produktive i arbeidet deres, noe som kan føre til økt lønnsomhet for virksomheten.
Alt i alt, videreutvikling av kompetanse kan være en svært lønnsom investering for virksomheter, som kan hjelpe dem å nå sine mål og forbedre konkurranseevnen i bransjen.