SSO innlogging

Kunder for tamigo kan nå aktivere både SSO-innlogging og vanlig innlogging for sine ansatte. Det gjør administrering av innlogging fleksibelt, enkelt og sikkert.

Har du forresten lest deg opp på vår Geofencing-oppdatering for tamigo appen? 

Hva er SSO?  

SSO står for “Single sign-on”. Det tillater deg å logge inn i en rekke forskjellige applikasjoner eller nettsider med det samme legitimasjon.

Du bruker antageligvis SSO hele tiden, selv om du kanskje ikke er kjent med begrepet.

For eksempel, når du logger inn på Spotify kan du velge mellom å bruke brukernavn og passord, eller isteden, logge inn via din Googlebruker. Dette er SSO.

I det nevnte eksempelet bruker du Google som din identitetstjeneste. Spotify kjenner igjen din Google legitimasjon, og du behøver ikke lage en ny bruker.

Hvordan logger ansatte seg inn med SSO i tamigo? 

Du kan tillate dine ansatte å logge seg inn i tamigo ved å bruke virksomhetens identitetstjeneste.

Med andre ord kan de logge seg inn med den bedriftsbrukeren de allerede har, istedenfor å måtte opprette et nytt passord for tamigo. Og dette fungere for alle versjoner av vår skybaserte løsning – nettleser, app og tamigo Touch.

Vi støtter for tiden identitetsleverandører som bruker OpenID-protokollen. Dette inkluderer Microsofts Azure AD og Google. Så hvis bedriften din har Microsoft 365- eller Google Workspace-bedriftskontoer, kan du implementere SSO.

Hvilke fordeler gir dette enterprise-kunder? 

Nå som du har fått en innføring i SSO, kan vi se nærmere på hvilke fordeler bruken av dette vi gi, både for deg og dine ansatte.

For bedriften

  • Du kan nå aktivere SSO og normal innlogging for ulike roller. Dette er supert hvis du har eksterne konsulenter som trenger å bruker tamigo. Dine ordinære ansatte kan logge inn via SSO, mens konsulentene (som ikke innehar en bedriftskonto) kan logge på tamigo med e-post og passord.
     
  • Forbedret sikkerhet. Ved å redusere antall passord dine ansatte bruker vil det styrke sikkerheten. Pluss, det er ytterligere fordeler rundt samsvar av regler. Hvis din bedrift har tydelige retningslinjer for passord angitt av datakyndige, trenger dere ikke bekymre dere for at svake passord svekker sikkerheten til sensitiv informasjon.
      
  • Smartere kontoadministrasjon. Deres IT og Sikkerhets-team kan administrere ansatte på ett sted. Dette er spesielt nyttig når ansatte slutter i jobben eller nye blir ansatt.

For ansatte

  • Redusere antall passord. Det å huske utallige passord for forskjellige steder hver dag er slitsomt! Med SSO vil ikke ansatte lengre ha det problemet i tamigo. Det er både tidseffektivt og en mye smidigere prosess.

Hvordan sette opp SSO i tamigo? 

Hvis du allerede er en tamigobruker, kan du kontakte vår support, eller din kontaktperson i tamigo for å lære mer.

Bruker du ikke tamigo enda? Book en gratis demo med en av våre dyktige konsulenter i dag!